Benauwdheid bij kinderen

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Benauwdheid

Wat te doen bij een aanval van benauwdheid

Door de astma kan een kind moe en prikkelbaar zijn. Hierdoor kan het onzeker worden of emotioneel. Ouders en leerkrachten weten soms niet goed hoe hiermee om te gaan. Eťn van de belangrijkste dingen is de signalen van een naderende aanval te herkennen.

Ga bij iedere aanval van een kind na wat het kind daarvoor precies deed. Is een kind verkouden, heeft het last van jeuk, ziet het kind bleek of heeft het wallen onder de ogen, is het kind druk, onrustig of juist landerig. Maar uiteraard kunnen er ook andere signalen zijn. Probeer de signalen te herinneren. Zodoende kunt u in de toekomst een aanval zien aankomen.

Ziet u een aanval aankomen, dan is het zaak om vooral zelf rustig te blijven. Een kind kan anders in paniek raken. Laat uw kind niet alleen en zorg dat het in een prettige houding zit of staat (die houding verschilt weer per kind). Praat niet teveel met het kind, want als het kind terugpraat wordt het alleen maar benauwder. Dien vervolgens de medicijnen van het kind toe of laat het kind zelf de medicijnen innemen.

Mocht de aanval niet meer weggaan of zelfs verergeren, dan moet u de arts raadplegen. Die kan u verder adviseren.

-->
U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Benauwdheid
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)