Kinderen en astma

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Kinderen en astma

Inleiding kinderen en astma

Als babyís en kleine kinderen hoesten of piepen, dan hebben zij meestal een luchtweginfectie. Veelal veroorzaakt door virusinfecties. Tussen het derde en zesde levensjaar verdwijnen deze hoest- en/of piepklachten meestal. Als een kind regelmatig luchtweginfecties heeft en ook allergische aanleg heeft, dan is er echter vaak sprake van de ontwikkeling van astma.

Ontwikkelt zich astma bij kleine kinderen, dan krijgen ze op de basisschool last van kortademigheid en piepen. Meestal gebeurt dit in aanvallen of gedurende bepaalde periodes. Soms blijven kinderen ís nachts hoesten. De astma leidt vaak tot vermoeidheid. Het benauwd zijn en ademhalen kan ís nachts veel energie kosten.

In de puberteit kunnen de klachten verminderen of juist erger worden. Hormonale invloeden alsmede veranderende leefpatronen hebben een sterke invloed. Uitgaan, meeroken, zelf (!) roken en bijvoorbeeld het onregelmatiger innemen van medicijnen kunnen de astma doen verergeren. De klachten kunnen echter ook verminderen. ĎEr overheen groeiení, wat vaak gezegd wordt, bestaat niet echt: de klachten kunnen tijdelijk verdwijnen maar de kans is altijd aanwezig dat ze weer terugkomen.

Bij meisjes kunnen pilgebruik, menstruatie en zwangerschap zowel een positieve als een negatieve invloed hebben op de astma.

-->
U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Kinderen en astma
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)