Kinderen en roken

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Roken

Roken in de omgeving van baby's en kinderen is schadelijk

Roken is niet alleen slecht voor uzelf, maar helaas ook voor (ongeboren) baby's en kinderen. Een zwangere vrouw die rookt, kan daarmee de ontwikkeling van o.a. de longen van haar ongeboren kind verstoren. Ook roken in het bijzijn van kleine kinderen, kan bij die kleine kinderen reacties van de luchtwegen oproepen.

Onderzoek heeft een verband aangetoond tussen het hebben van luchtwegproblemen en het al dan niet roken in huis. Gezinnen waar gerookt wordt, hebben gemiddeld twee keer vaker kinderen met luchtwegproblemen dan gezinnen waar niet gerookt wordt.

Ook roken in de auto en andere kleine ruimtes waar kinderen (en volwassenen) bij elkaar zijn is natuurlijk slecht.

Als uw kinderen niet thuis zijn en u steekt snel een sigaret op, dan blijft de rook gedurende langere tijd in huis hangen. Ook al lucht u het huis en komen de kinderen pas uren later thuis.

Leg aan de ouders van de vriendjes van uw kinderen uit dat uw kinderen astmatisch zijn en dat er bij voorkeur niet gerookt wordt in de omgeving van uw kinderen. Vraag vriendelijk of zij daar rekening mee willen houden en overleg over mogelijke oplossingen.

Kinderen met astma die zelf roken

In de leeftijd van 12 tot 16 jaar wordt vaak met roken begonnen. Ook astmapatiŽntjes beginnen dan vaak met roken. Dit is natuurlijk zťťr ongezond en levert alleen maar meer klachten op. Niet roken is de beste niet-medicamenteuze behandeling van astmapatiŽnten! Dit geldt voor jong als oud. En of roken nou zo stoer is... -->

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Roken
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)