Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Kinderastma.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Kinderastma.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

An

Geschreven op: Zondag 7 Februari 2010 om 20:39
Ongepast of beledigend?

Overgewicht a.g.v. gebruik ventolin e/o flixotide? Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn zoon heeft astma, op jonge leeftijd begonnen met bronchitis en vanaf zijn 8e is hij intensiever ventolin en flixotide gaan gebruiken. Vanaf dat moment is zijn gewicht drastisch toegenomen, zonder aanwijsbare reden. Inmiddels is hij 13 jaar en de gewrichtsproblemen zijn er nog steeds. Gemiddeld heeft hij 10 kg overgewicht, waar hij zelf behoorlijk last van heeft. Ondanks lijsten bijhouden, diŽtisten bezoeken en kcal''s tellen zet het geen zoden aan de dijk. Wie herkent dit?

An.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Sandra vd Brink op Donderdag 11 Februari 2010 om 14:04 Ongepaste reactie?

HAllo An,
Ik herken jullie probleem. mijn zoon is bijna 6 en heeft vanaf zijn 1 ste jaar ook die medicijnen gehad toen hij 3 was is hij zelf op genomen geweest en was toen kwa gewicht gemiddeld na de op name werden de medicijnen verdubbeld daardoor is hij flik aan gekomen sinds 1 jaar gebruiken wij nu Seretid, en is hij kwa gewicht niet gek veel meer aan gekomen Ook wij zijn bij een dietiste en die raade ons aan om Probitica te geven sinds hij dat gebruikt is hij zelfs af gevallen.
houd moet het is een lange weg maar het komt goed zijn gewicht.
Sandra


Geschreven door: Henk op Zondag 14 Maart 2010 om 13:55 Ongepaste reactie?

Hallo,

Onze zoon is 13 jaar. Hij gebruikt van jongs af aan Flixotide en vVentolin. Flixotide als onderhoudsmedicatie dagelijks 2 keer en Ventolin ook zeer regelmatig. Wij zijn al een aantal jaren bezorgd over zijn gewicht. Zat hij tot een jaar of 3 geleden steeds tegen de bovengrens, nu heeft hij een overgewicht van 8 kg. Ook wij zijn bij een diŽtist geweest en zijn nu bezig met Sonja Bakker voor jongeren. Hij doet naar ons idee zijn best om niet in kg te groeien. Hij sport 4 keer per week, LO op school en fietst elke dag 2 keer een half uur naar school toe. De rest van het gezin heeft geen last van overgewicht. Het verhaal is dus herkenbaar en ik zou graag willen weten wat er aan te doen is.

Henk


Geschreven door: Frank op Zondag 4 April 2010 om 21:51 Ongepaste reactie?

Hallo
Sinds wij het boek ABC van astma van een Iraanse arts hebben gelezen, hebben wij onze zoon (6) meer water laten drinken ipv cola en andere frisdranken.
Het resultaat is bijzonder. Zoals dr. Batmanghelidj zelf zegt: het medicijn komt uit de kraan.
Google maar op ABC van astma en je vind het vanzelf.
Frank


Geschreven door: Patty op Woensdag 2 Juni 2010 om 21:18 Ongepaste reactie?

Hey,

Ik herken dit van mijn broertje en oppasmeisje. Zij zijn beide te zwaar voor hun lengte en leeftijd en gebruiken beide Flixotide, Ventolin etc.
Mijn dochter is sinds vandaag begonnen met de medicatie: Qvar en Ventolin. Zij is pas 9 mnd, dus ben benieuwd hoe zij hierop zal gaan reageren op lange termijn!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)