Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Kinderastma.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Kinderastma.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sabine

Geschreven op: Vrijdag 2 Mei 2014 om 21:24
Ongepast of beledigend?

GEDRAGSVERANDERING BIJ FLIXOTIDE? Onze zoon van 5 gebruikt sinds kort na een opname in het ziekenhuis ivm benauwdheid Flixotide 2 x daags 1 puf. Vrijwel direct namen wij verandering in zijn bedrag waar. Gillen uit het niets, onverwacht knijpen, slaan, schoppen, op tenen trappen. Veel in zichzelf prevelen (onverstaanbare, fantasiewoorden), vriendjes irriteren, standaard nee antwoorden op vragen en eindeloze discussies aangaan. Arts in het ziekenhuis antwoordt dat hij dit niet kent als bijwerking, alhoewel het wel in de bijsluiter staat (al komt het zelden voor). Bij Ventolin wordt wel hyperactiviteit vermeld echter dit heeft hij (gelukkig) nog niet opnieuw hoeven te gebruiken sinds de opname. Het lijkt ook niet te gaan om heftige indrukken tijdens opname of problemen met accepteren van het ziek zijn, want hij is in zijn jonge leven al vaak ziek geweest en dit heeft hem tot een vrolijk, sociaal jongetje gemaakt tot circa 3 weken geleden. Vraag is of iemand dit herkent of ervaring hiermee heeft. Bvd en mvg, Sabine 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Moniek op Vrijdag 2 Januari 2015 om 21:21 Ongepaste reactie?

Hallo, ik ervaar vergelijkbaar gedrag bij onze zoon van bijna 2 die extreem vroeg is geboren. We gebruiken flixotide nu 2,5 mnd omdat hij vrij vaak benauwd werd. Na ongeveer 5 dagen gebruik is zijn gedrag ontzettend verandert, pas de laatste week zoek ik naar een oorzaak en las ik ook in de bijsluiter van de gedragsverandering en snelle irritaties als bijwerking.

Ik hoor graag hoe jullie situatie zich verder heeft ontwikkeld. Ben je gestopt met de flixotide? Is zijn gedrag weer verbeterd??

Zelf wil ik stoppen met de flixotide om het verband verder te onderzoeken. Ik overleg dit maandag met de kinderarts.

Gr


Geschreven door: marijke op Woensdag 14 Oktober 2015 om 21:28 Ongepaste reactie?

Ook onze kinderen 6 en 9 jr oud reageren drukker, bozer, kortom alle smet veel volume! Hypergedrag is ook een bijwerking van Ventolin, dus dubbel wanneer je kind beiden gebruikt.....gelukkig is dit niet dagelijks.
Nu een half jr verder met medicatie, ga ik advies en info. navragen hierover bij longarts/Kinder longverpleegkundige.
Ook zie ik dit gedrag toenemen wanneer er een episode is met heftige aanvallen.
Gedragsveranderingen en/of moeilijk gedrag staan ook weer gelijk aan Astma. Moeilijk hoor om je kind hierin geod te begeleiden en te begrijpen.....ondanks dat ik zelf ook Astma heb!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)