Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Naar specialist?

saskia_astma, geschreven op: Donderdag 26 Nov '09 om 22:11

Beste lezer, Een lang verhaal:

Mijn zoontje van 5 heeft al sinds zijn geboorte tijdens de winterperioden (r in de maand) last van zijn luchtwegen. Daarom gebruikt hij elke winter puffers (allerlei al gehad: ventolin,flixotide,seretide en nu Foradil en Qvar)
Die gaan wij altijd gebruiken nadat we voor t eerst in die winterperiode bij de dokter zitten met een benauwde zoon. Vaak moet hij eerst aan de prednisolon (ofzoiets), omdat zijn benauwdheid al te ver gevorderd is.
Zo ook deze winter, zijn indmiddels net klaar met de prednison, en puffen dus met die Foradil en Qvar. De arts durfde voor t eerst echt aan te geven dat t lijkt op ontwikkelende astma, mede ook door zijn allergische achtergrond (voedsel: pinda) en mijn allergische/eczeem achtergrond. Hij kan echter nog niets testen zegt hij en dus puffen we de winter maar weer door. Ik vraag me echter af of het niet zinvol is eens naar een specialist te gaan? We hebben al bij een allergoloog en een kinderarts en kno arts gezeten (vorig jaar op eigen initiatief), amandelen eruit, en hopen op een klachtenvrij winterseizoen maar t heeft weinig geholpen. Wat vind u? Ben ik overbezorgd, of is t zinvol verder te zoeken? Ik vind t allemaal zo makkelijk gezegd: hij heeft waarschijnlijk astma, dus puffen maar, maar misschien is t wel heel wat anders? T begint trouwens meestal met zijn holtes die megavol zitten (lijkt wel vacuum, zo vol)

Hoop dat iemand mij wat zinnigs kan vertellen :)

m.vr.gr. Saskia
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerNaar specialist?saskia_astmaDonderdag 26 Nov '09 om 22:11
spacericonspacerNaar specialist?redactie1Zondag 13 Dec '09 om 23:05
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderastma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)